گزارش برنامه دره و آبشار ابدال آباد ۴ خرداد ۹۷
۱۳۹۷-۰۳-۲۰
گزارش برنامه صعود شبانه به قله شیرباد-خرداد ۹۷
۱۳۹۷-۰۳-۲۸

برنامه جنگل های سوادکوه و هفت آبشار لفور طبق برنامه شش ماهه باشگاه کاویان روزهای ۱۳ تا ۱۷ خردادماه ۹۷ به سرپرستی سعید عبادی و حبیب کوهی برگزار شد.

ساعت  18 روز یکشنبه ۱۳ خرداد همراه ۲۵ نفر از  دوستان در پایانه مسافربری امام رضا مشهد سوار اتوبوس vip  شده و به سمت استان مازندران زیبا حرکت کردیم. صبح روز بعد شهرهای قائم شهر، شیرگاه، زیرآب و پل سفید را پشت سر گذاشتیم. پس از آن وارد منطقه سرخ آباد شده و سپس به پل ورسک رسیدیم.

پل ورسک در روستای ورسک در ۴۵ کیلومتری جنوب شهر زیرآب و ۸۵ کیلومتری جنوب قائم شهر در محور فیروزکوه و در مسیر راه آهن شمالی قرار دارد. این پل در زمان رضاشاه و توسط  مهندسان آلمانی ساخته شده است.

طول این پل ۸۶ متر است که دو کوه عظیم را به هم وصل می کند. در ساخت این پل از هیچ سازه فلزی استفاده نشده است.

هوا بسیار دلپذیر و لطیف بود. از اتوبوس پیاده شده و تمام لوازم خود را برداشته به سمت پایگاه روانه شدیم. در ایستگاه قطار با رئیس پایگاه هماهنگی انجام شد تا دوستان از ورسک تا شهر زیرآب به فاصله ۴۰ کیلومتر را با قطار طی کنند.

ساعت ۱۱:۱۵ دقیقه سوار قطار شدیم پس از طی مسیر از داخل چندین تونل و گذر از داخل جنگل در ایستگاه زیرآب از قطار پیاده شده و سوار بر مینی بوس هایی که از قبل هماهنگ شده بود، شدیم. پس از صرف نهار در رستوران به سوی دریاچه شور مست حرکت کردیم.

دریاچه دارای امکانات رفاهی از قبیل رستوران، آلاچیق و سرویس بهداشتی بود. پس از پیاده شدن از مینی بوس ها به دوستان حدود یک ساعت زمان داده شد تا از منطقه عکاسی و فیلمبرداری کنند.

پس از آن سوار مینی بوس شده به سمت آبشار شورآب حرکت کردیم. آبشار شورآب از دو چشمه همجوار که یکی آب شیرین و دیگری آب شور است، تشکیل شده. دوستان از زیبایی های منطقه دیدن کرده و بسیار لذت بردند.

از آنجا به سمت منطقه سه خط طلا رفتیم. (اصطلاح سه خط طلا در راه آهن شمال کشور مربوط به دره ای در سه کیلومتری پل ورسک در ارتفاعات شرق جاده تهران شمال می باشد. طراحی این خطوط به جهت کم کردن شیب و افزایش ضریب قدرت لوکوموتیوها در نظر گرفته شده است که برای ایرانیان ارزشی به مراتب بیشتر از طلا دارد. از این رو به این سه خط راه آهن که بالای یکدیگر قرار دارند، به اصطلاح سه خط طلا می گویند.)

مدتی توقف کرده و به تماشای مناظر و عکاسی پرداختیم. از آنجا به منطقه پل ورسک و سپس به سمت آبشار ورسک رفتیم. پس از رسیدن به آبشار دوستان حدود یک ساعت به عکاسی و تماشای منظره پرداختند و پس از آن به منزل برگشتیم.

صبح روز ۱۵ خرداد برای بازدید از  هفت آبشار لفور سوار مینی بوس ها شده و به سمت شهر شیرگاه و منطقه لفور حرکت کردیم. مسیر دسترسی به آبشارها دارای پاکوب با سراشیبی نسبتا زیاد بود.

پس از توقف و لذت بردن از طبیعت آنجا همگی راه برگشت را در پیش گرفتیم و در یک منطقه بسیار زیبا و سرسبز برای صرف نهار اتراق کردیم. در حین صرف نهار باران گرفت و خیلی سریع راه بازگشت را در پیش گرفتیم و سوار مینی بوس ها شده و به سوی ورسک حرکت کردیم.

روز ۱۶ خرداد ماه پس از بیدار باش و جمع کردن لوازم و کوله ها سوار بر مینی بوس شده به سمت زیرآب حرکت کردیم و از پارک جنگلی جوارم، وارد روستای جمشیدآباد و جنگل جمشیدآباد شدیم. پس از طی جاده ای پر پیچ و خم در بین درختان سرسبز و سر به فلک کشیده، جنگلی بکر با طبیعت بسیار زیبا و آواز دلنشین پرندگان، از قسمت جنوبی سد البرز (لفور) به مسیر ادامه داده تا به امام زاده گزو رسیدیم.

پس از پیاده شدن از مینی بوس ها به سمت آبشار گزو به راه افتادیم که راهی پاکوب با سراشیبی بسیار تند داشت. پس از ۴۰ دقیقه پیمایش به آبشار رسیدیم.

هوا بسیار عالی و آفتابی بود. پس از مدتی استراحت با دوستان راه برگشت را در پیش گرفتیم و به سمت شیرگاه حرکت کردیم. در بین مسیر در یک جنگل زیبا جهت صرف ناهار اتراق کردیم و پس از صرف ناهار به محل قرار با اتوبوس برگشت در شهر شیرگاه رفتیم.

در ساعت ۱۷ سوار بر اتوبوس شده و به سمت مشهد حرکت کردیم و ساعت ۶ بامداد روز ۱۷ خرداد در کمال سلامت و صحت در حالی که از خاطره خوش چند روز بودن در طبیعت زیبا، پرشور بودیم، به مشهد رسیدیم.

1 دیدگاه

  1. سعید گفت:

    همیشه ارزوم شروع زندگی متاهلی از داخل طبیعت وکاروتلاش درحدتوان وزنده بودن با نفسهای عمیق صبحگاهی تمیز سالم وبانشاط ورزش مطالعه….اما در دل طبیعت….مانند پدرمحیط زیست ایران بابا بسکی…..اما نمیشناسم نمیدونم وچگونه ب این ارزو باید رسید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *